4 Ağustos 2011 Perşembe

Kayak Merkezleri - Kartalkaya

Kayak Merkezleri - Kartalkaya


Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya kayak ve snowboard merkezi Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu ilinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer almaktadır. Kartalkaya Kayak Merkezi, Alp disiplini kayak ve Tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir.

Kartalkaya Kayak Merkezi‘nin kayılabilen alanı 1850 - 2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Bölge yarı ılıman bir iklime sahip olup Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi çam ormanlarıyla kaplıdır. Hakim rüzgar yönü batı - kuzeybatıdır.
Türkiye’de kayak denince akla ilk gelen yer olan Kartalkaya Kayak Merkezi‘nde Aralık ayı başlarından Mart ayı sonlarına kadar kayak yapılabilmektedir. Kartalkaya Kayak Merkezi‘nde 3 metreye kadar kar görülmektedir.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Liftler ve Pistler

Kartalkaya Kayak Merkezi‘nde Kartal Otel pistlerinde 2 adet telesiyej, 6 adet teleski ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 lift bulunmaktadır. Mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saattir. 12 adet pistte toplam uzunluk 20 km.yi bulmaktadır. Yeşil Lift (Chairlift - 700 m) Çamçukuru Lift (Chairlift - 650 m) İnekçayırı 1-2 (Ski-Lift - 900 m) Resuldede 1-2 (Ski-Lift - 600 m) Kazankaya (Ski-Lift - 650 m) Köroğlu Lift (Ski-Lift - 1200 m) 2 Baby Lift






Dorukkaya Otel Pistleri‘nde ise 8 adet ski-lift, (2 adet 240 m. 1 adet 600 M.- 1 adet 750 m. 1 adet 1080 m. 1 adet 1100 m. 1 adet 1200 m. 1 adet 1500 m.) 11 adet kayak pisti,Ayrıca Dorukkaya Oteli‘nde Türkiye‘de ilk defa Avusturya‘dan gelen mühendisler tarafından projelendirilmiş Türkiye‘nin ilk profesyonel snowparkı bulunuyor. Snowparkda, 3 ana Rampa, 1 Corner, 3 Handrail (6 metre, 4 metre ve 3 metre) ve 3 Box (6 metre, 3 metre ve 3 metre) mevcuttur.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ne Ulaşım

Kartalkaya kayak ve snowboard merkezi Bolu il merkezine 38 km., Ankara-İstanbul karayoluna ise 28 km. uzaklıktadır. Kartalkaya Kayak Merkezi‘ne Ankara üzerinden havayolu ile ulaşmak için Ankara Esenboğa Havaalanı - Bolu arası, karayolu ile 200 km. mesafededir. Havayolu ile İstanbul‘dan ulaşmak isteyenler için İstanbul Atatürk Havaalanı - Bolu arası ise karayolu ile 280 km. dir, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na Kartalkaya Kayak Merkezi karayolu ile 200 km. uzaklıktadır. Şehir merkezinden Kartalkaya Kayak Merkezi yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Kayak merkezine otellerin servisleri de bulunmaktadır. Kartalkaya Kayak Merkezi ile Bolu arasındaki yol sürekli açık tutulmaktadır. Yolların kar ve buzlanma durumuna karşı araçlarınızda zincir bulundurmanız tavsiye edilir. Bolu‘dan ve yol üzerinden de zincir kiralama-satın alma imkanı vardır. Ayrıca Kartalkaya Kayak Merkezi‘ne Bolu‘dan taksi ile ulaşım imkanı da mevcuttur.





Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi Dağ Otelleri


Kartalkaya Grand Kartal Otel

Kartalkaya Grand Kartal Otel, tamamı pist ve dağ manzaralı 160 odalı bir dağ oteli olup 500 yatak kapasitelidir.
Grand Kartal Otel‘de odalar 28 ile 32 m2 arasındadır. Her odada; 2 adet french bed (iki kişilik yatak) 1 adet çekyat, Satalite TV direkt telefon, şifreli kasa (Ücretsiz), saç kurutma makinası, 24 saat sıcak su ve duş, Wc, merkezi ısıtma mevcuttur.
Grand Kartal Otelde; Restaurant (500 Kişilik), lobby - bar, mini market, butik, fotoğrafçı, konferans salonu, kuaför, book store, internet bulunmaktadır. Bilardo, video game, mini club, oyun salonu, TV salonu, otelde ayrıca; kapalı otopark, kiralık kayak odası, kayak dersi, yüzme havuzu, jakuzi, sauna, fitness center imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kartalkaya - Grand Kartal Otel İletişim
Adres : Kartalkaya Mevkii. P.K. 50 - 14200 Kartalkaya - Bolu
Tel : 0 374 234 50 50
Fax : 0 374 234 50 47
Web Sitesi : www.grandkartal.com
E-Posta : info@grandkartal.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır





Kartalkaya - Dorukkaya Ski & Mountain Resort Otel

4 mevsim otelcilik anlayışı çerçevesinde kış sezonuna yönelik olarak 1990 yılında Kaya Holding A.Ş. bünyesine katılan DorukKaya Ski & Mountain Resort, 1 dönüm alan üzerine kurulu dünya standartlarında bir kayak ve snowboard merkezidir.

Türkiye‘nin en iyi kayak pistlerinin olduğu DorukKaya Ski & Mountain Resort, Avusturya’dan gelen mühendisler tarafından projelendirilen Türkiye‘nin ilk ve tek Snowpark‘ı ile farklı seviyelerde tüm snowboard severlere unutulmaz anlar vaadeder. DorukKaya, farklı zorluk derecelerinde ve uzunluklarında 8 ski - lift ve 11 kayak pisti, sezon boyunca her cumartesi freestyle gösterileri ve yıl boyunca yüksek kar kalitesi ile kayak severlerin ilk tercihleri arasında yerini korumaktadır. Açılışından bu yana 1 milyon geceleme ile başta Rusya ve Hollanda olmak üzere Türkiye‘den ve dünyadan pek çok turisti ağırlayan DorukKaya Ski & Mountain Resort‘un, gelecekte uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak bir merkez konumuna gelmesi hedeflenmektedir.

İstanbul ve Ankara‘ya olan mesafesi ile kolay ulaşım avantajı sağlayan DorukKaya Ski & Mountain Resort, aynı zamanda kayak ve snowboard dışında da sunduğu sınırsız eğlenceyle kışın da tatil yapılabileceğini kanıtlamaktadır. Ayrıca, DorukKaya, herşey dahil sistemi avantajı ile de tercih edilen bir tesistir.

Kartalkaya - Dorukkaya Ski & Mountain Resort Otel İletişim
Adres : Kartalkaya Mevkii, Kartalkaya- Bolu - Türkiye
Tel : 0 374 234 50 26 (pbx)
Fax : 0 374 234 50 25
Web Sitesi : www.kayatourism.com.tr
E-Posta : dkinfo@kayatourism.com.trBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır





Kartalkaya Kartal Otel

Kartalkaya Kartal Otel, standart, suit, dublex olmak üzere geniş odalara ve villalarıyla kış turizmine hizmet vermektedir.
Kartal Otel‘in tüm odalarında uydu tv, otomatik telefon, saç kurutma, 24 saat sıcak su, merkezi ısıtma, emanet kasa mevcuttur.
Kartal Otel’de 500 kişilik Restaurant, Cafe Kartal ve 2200 metrede bulunan Tepe Cafe gibi yiyecek içecek bölümlerinin yanında Butik Market, misafirlerine hizmet veren Kartal bar, Kaya bar, Eagles Cafe Bar, Kartal disco-bar ve fotoğrafçı bulunmaktadır.
Otelde kayaktan artakalan zamanlarınız için bowling, bilardo, video oyunları seçeneklerinden yararlanabileceğiniz gibi fitness center, sauna, yüzerken kayak yapanları seyredebileceğiniz yüzme havuzu ve jacuzziden faydalanabilirsiniz.
Kartalkaya Kartal Otel‘de 300 araçlık bir otopark, internet ve konferans salonu mevcuttur.

Kartalkaya Kartal Otel İletişim
Adres : Kartalkaya Mevkii, P.K. 5 14200 Bolu - Türkiye
Tel : 0 374 234 50 05 (20 Hat)
Fax : 0 374 234 50 04
Web Sitesi : www.kartalotel.com
E-Posta : info@kartalotel.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır





Villa Neva Bolu Otel

Villa Neva Bolu şehir merkezine 15 Km. mesafede Kındıra köyündedir. Bolu‘dan Ankara istikametine (E-5 üzerinden) 10 Km. gidildiğinde sağ tarafta Kartalkaya Kayak Merkezi yol ayrımına girildikden sonra 5. Km. de otelimizin kapısına gelinmiş olunuyor.
Otel bölümünde 6 oda, bar ve lokantanın yanısıra şömineli dinlenme mekanımız mevcuttur. Bolu ovasını ve dağlarını panoramik olarak seyredebileceğiniz terasımızda ve bahçemizde değişik dinlenme mekanları sunmaktayız.
Otel odalarımız 2’şer kişilik olup ilave bir yatak konulabilmektedir. Tüm odalarımız banyo ve tuvaletlidir.

Villa Neva Bolu Otel İletişim
Adres : Kartalkaya Yolu, 5. Km. Kındıra Köyü, Bolu
Tel : 0 374 226 48 96
Web Sitesi : www.nevavilla.com
E-Posta : info@nevavilla.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır



Turkey Holiday places Türkiye Tatil Apart Pansiyonlar, Ucuz Tatil, Ucuz Tatil Yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil