4 Ağustos 2011 Perşembe

Ballıca Mağarası görenleri büyülüyor

Ballıca Mağarası görenleri büyülüyor

Tokat'ın Pazar ilçesinde bulunan Ballıca Mağarası görenleri büyülüyor.
Pazar ilçesine 8 kilometre uzaklıktaki Ballıca köyünde bulunan mağara, Tokat'a gelenlerin ilk uğradığı turistik mekanlardan biri olarak göze çarpıyor. Özellikle yurt içinden çok sayıda turist çeken mağara, içerisindeki sarkıt, dikit ve diğer jeolojik oluşumlarla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Öğrencilerin 2,5 TL'ye, yetişkinlerin ise 5 TL'ye ziyaret edebildiği mağara, görenleri adeta büyülüyor. Mağara, alternatif turizm mekanı arayanlar tarafından tercih ediliyor. Mağarayı, özellikle Tokat ve çevre illerden öğrenciler ve vatandaşlar kafileler halinde ziyaret ediyor.

Ballıca mağarası


Kristalleşmiş kireç taşlarından meydana gelen Ballıca Mağarası, 1987 yılında başlatılan araştırma ve haritalandırma çalışmaları ile 1995 yılında yapılan yürüme yolları ve ışıklandırma çalışmalarının ardından turizme açıldı.




Ziyarete açılan 5 kat ve 8 salonu ile 680 metre uzunluğunda, 95 metre yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olarak gösteriliyor.
Ortalama sıcaklığı 18 derece, ortalama nem oranı yüzde 54 olan mağaranın bol oksijenli havasının nefes almayı kolaylaştırdığı, bu nedenle astım hastalarının da mağarayı ziyarete geldiği belirtiliyor.
Tüm mağara oluşumlarına sahip olduğu belirtilen Ballıca Mağarası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor.
Turkey Holiday places Türkiye Tatil Apart Pansiyonlar, Ucuz Tatil, Ucuz Tatil Yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil