4 Ağustos 2011 Perşembe

Doğa ve tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için

Tatilde doğa ve tarih iç içe

Doğa ve tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için Adrasan, Olimpos ve Çıralı farklı seçenekler sunuyor.
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan ve Olimpos beldeleriyle, Kemer ilçesine bağlı Çıralı bölgesi, doğal bir ortamda şehir stresinde uzak bir tatil geçirmeyi arzulayan tatilcilerin gözdesi durumunda.
Adrasan, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve yaklaşık 2000 yatak kapasitesi ile özellikle orta yaş turizmine hizmet ediyor.
Adrasan'da turistik işletmelerin bir kısmı belde içerisinden geçen Sarıkavak deresi kıyısında yer alırken, bir kısmı da sahilde bulunuyor. Sarıkavak deresi üzerine kurulan tahta köşklerde akan suyun serinliğinde ve çınar ağaçlarının gölgesinde dinlenme fırsatı bulan tatilciler, serinlemek için de denize giriyor. Tatilciler ayrıca günü birlik yat turuna çıkarak, Sulu ada, Sazak ve Ceneviz koylarını gezme imkanı da bulabiliyor.
Adrasan'da bulunan işletmelerde tatil yapmak isteyenler, yarım pansiyon için kişi başına 60 ile 90 lira arasında para ödüyor.


Gençlerin tercihi Olimpos

Olimpos ise alternatif tatil isteyen, eğlence ve macera tutkunu gençlerin tercih ettiği bir tatil beldesi. Yılın dört mevsimi yerli ve yabancı turistlerin ağırlandığı, göz kamaştıran doğal güzelliğe sahip Olimpos'ta her gelir grubuna uygun tatil imkanı sunuluyor.
Coğrafi konumu itibariyle milli park içinde yer alan ve betonlaşmaya izin verilmeyen Olimpos'ta tatilciler, bungolov ya da ağaçların üzerinde kurulan ahşap evlerde konaklayabiliyor. 50 tesiste 3 bin civarında yatak bulunan Olimpos'a gelen tatilciler, kaya tırmanışı, dalış, doğa yürüyüşü, rafting gibi sportif etkinlikler yapabiliyor ve özel tekne turlarına katılabiliyorlar.
Olimpos'a gelen tatilciler, denize girmek için diğer tatil merkezlerinden farklı olarak antik şehrin kalıntıları arasından geçiyor. Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşten sonra ulaşılan plaj, tertemiz deniziyle tatilcilere serinleme imkanı veriyor.
Her bütçeye uygun konaklama imkanı sunulan Olimpos'ta kişi başı konaklama bedeli ise oda ve kişi durumuna göre 35 ile 70 lira arasında değişiyor.


Çıralı biraz daha modern biraz daha sakin
Olimpos'a komşu, yaklaşık iki kilometrelik sahiliyle Kemer'e bağlı Çıralı bölgesi de modern yapısı ve sakinliğiyle dikkati çekiyor.
Genellikle aile işletmesi olan konaklama tesisleri, bahçe içine kurulan bungalovlardan oluşuyor. Portakal ağaçları ve palmiyelerin gölgelediği bungalovlar, konaklayacak kişi sayısına göre çeşitli büyüklüklerde bulunuyor.
Çıralı'da konaklayan tatilciler, uzun ve doğal kumsalda denize girmenin yanı sıra deniz kaplumbağalarının denizle buluşmasına da tanıklık edebiliyorlar. Çıralı'da ayrıca gece yürüyüşü yapılarak çıkılan Yanartaş ise ayrı bir büyüleyici güzelliğe sahip.
Çıralı'daki konaklama tesislerinin konaklama bedeli ise oda fiyatı olarak veriliyor. İki kişilik, klimalı sabah kahvaltısı dahil odaların bedeli, büyüklüğü ve konumuna göre 120 ile 180 lira arasında değişiyor.
Turkey Holiday places Türkiye Tatil Apart Pansiyonlar, Ucuz Tatil, Ucuz Tatil Yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil