4 Ağustos 2011 Perşembe

Araç Kiralamada Nelere Dikkat Etmeli

Araç Kiralamada Nelere Dikkat Etmeli?


* Kiralayacağınız aracın yaşına ve kilometresine bakın.
* Güvenliğiniz ve konforunuz için olabildiğince yeni ve az kullanılmış araçları tercih edin.
* 2 yaşını aşmış araçları kiralamayın.
* Aracınızı kiralarken araçta herhangi bir çizik, hasar olup olmadığını kontrol edin. Varsa bunların sözleşmede belirtilmesini talep edin.
* Aldığınız aracın benzin durumuna bakın. Eğer depoyu dolu olarak aldıysanız aynı şekilde teslim edin. Yoksa aradaki farkı ödersiniz.
* Aracınızı " araç kiralama sözleşmesi" ile kiralayın. Bazı küçük işletmeler meblağ hanesi boş kambiyo senetleri imzalatır. Bir hasar oluşumunda maddi kaybınız büyük olabilir.
* Aracınızın yaygın bir şube ve servis ağı olan büyük ve köklü firmalardan kiralayın.
* Kiraladığınız aracın fiyatı zaman, sigorta ve KDV’yi içerir. Ödediğiniz fiyata nelerin dahil olup olmadığını kontrol edin.
* Sözleşmede yer alan sigortanın hangi risklerini kapladığını inceleyin. Ayrıca bir kaza halinde nasıl hareket etmeniz ve ne gibi belgeler getirmeniz gerektiğini öğrenin.
* Araba kiralandıktan sonra araçta bulunması gereken belge ve trafik malzemelerinin eksikliğinden kaynaklanan cezalar dışında, araca yazılan bütün trafik cezaları size aittir. Sürücü kusurundan dolayı aracın bağlanması durumunda geçen süre kiralama ücretinize eklenecektir.
* Aracı kiraladığınızda bir günün 24 saat olduğunu unutmayın, kiraladığınız saatte teslim edin. Geç teslimde gecikme ücreti alınır. Gecikme üç saati aşarsa bir gün ücreti ödersiniz.
* Kiraladığınız aracı teslim ettiğinizde, bir yanlışlığa sebep vermemek için kiralama sözleşmenizi kapatıp faturanızı kestirin.
* Özellikle araç kiralamanın yoğun olduğu yaz aylarında, araç bulamama gibi bir sorunla karşılaşmamak için önceden rezervasyon yaptırın. Rezervasyonunuzu 24 saat öncesinden iptal ederseniz herhangi bir ücret talep edilemez.
* Rent a car belgeli bir firmanın, seyahat acentesi işletme belgesi olması, yerli araçların en çok 3, yabancı araçların ise en çok 5 yaşında olması gerekir.
Turkey Holiday places Türkiye Tatil Apart Pansiyonlar, Ucuz Tatil, Ucuz Tatil Yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil