4 Ağustos 2011 Perşembe

Kapadokya'da şarap günleri

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, ''Şarap günleri'' adı altında şarap festivali ve sempozyumu yapılacak.
Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren turizmcilerden oluşan bir komite tarafından organize edilen festival, 6-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Festival ve sempozyum, peribacaları, kayadan oyma ve peribacalarından dönüştürme butik otel ve pansiyonlarıyla balon turlarının yanı sıra üzüm üretimi ve şaraplarıyla da öne çıkan Kapadokya bölgesinde ilk kez düzenlenecek.
Festival ve sempozyum süresince, turistik ve tanıtım gezileri, konser, ''Kapadokya şarabı'', ''Şarabın tarihi'', ''Kapadokya bölgesinde yetişen üzüm çeşitleri'', ''Şarap çeşitleri'', ''Şarap ve turizm'' konularında konferans ve sempozyumlara da yer verilecek.
Sempozyum ve konferanslara konuşmacı olarak akademisyenler ve turizmciler katılacak.
Turizmci Murat Yankı, böyle bir etkinliğin Kapadokya bölgesinde ilk kez düzenleneceğini, festivali düzenlemekteki amaçlarının hem Kapadokya şarabını ön plana çıkararak tanıtabilmek hem de bölgenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Organizasyonu profesyonel turist rehberleri, otel sahipleri, turizm acenteleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren bazı gönüllülerle birlikte planladıklarını vurgulayan Yankı, festivalin sadece festival olmayıp, düzenlenecek sempozyum ve konferanslarla bilimsel yönünün de olacağına dikkati çekti.
Festivalin ana temasının ''Şarap ve tarih'' olacağına işaret eden Yankı, festivale katılacaklara bölgede üretim yapan şarap tesislerini gezdireceklerini söyledi.
Turkey Holiday places Türkiye Tatil Apart Pansiyonlar, Ucuz Tatil, Ucuz Tatil Yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil