17 Ocak 2011 Pazartesi

Akçay Nerede

AKÇAY

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı olan Akçay beldesi Güre Kaplıcaları ve Ören beldelerine komşudur.Akçay'ın yeraltı suları açısından öyle bir zenginliği vardır ki ki denizin içinden bile tatlı su çıktığını görürsünüz...Akçay Körfez'in incisidir ve diğer beldelere göre daha aktif bir tatil merkezidir.
(Akcay Edremit Balikesir district town of the towns of Gure and Oren neighbors. There is an abundance of groundwater in terms of Akçay so that you'll see that come out in the sea, even fresh water pearl and other Gulf ... Akcay in municipalities with a more active vacation center.)

Bugün Akçay Kuzey Ege´nin en önemli tatil yörelerinden birisi olarak hizmet etmektedir. Akçay´ın yerleşik nüfusu 20 bin dolayında olup turizm sezonunda 100-150 bine ulaşmaktadır. Türkiye'nin ilk turizm beldelerinden biridir. İstanbul'a yakın olmasından dolayı İstanbulluların ve devlet memurların ilgisini çekmiş ve 1980'lerden sonra gelişimine başlamıştır. 1990'lı yıllarda altın çağını yaşayan Akçay, su beldesi olarak da bilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil