10 Ocak 2014 Cuma

Soğuk havada kaplıca keyfi

 Van'ın Erciş ilçesine bağlı Taşkapı köyünde yaşayan vatandaşlar, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü kış mevsiminde, kaplıca sularında yüzmenin keyfini sürüyor.



Erciş ilçesine 34 kilometre uzaklıktaki Taşkapı köyünde bulunan sıcak su kaynağı, köy halkına her mevsim hizmet veriyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kış mevsiminde
soğuk havaya aldırış etmeden kaplıca suyunda yüzmenin keyfini süren köylüler, kışın tek eğlenceleri haline gelen sıcak su havuzlarının başından gün boyunca ayrılmıyor.
Sıcak su havuzunda içtikleri çaylarla ve söyledikleri türkülerle eğlenceye dönüştüren köylüler, yıllardır boşa akan su kaynağının tesise dönüştürülerek turizme kazandırılmasını istiyor.
Köylülerden Mehmet Koçak, kaplıca suyunun sıcaklığının 70 derecenin üzerinde olduğunu ve özellikle kış mevsiminde yüzmenin köylülerin tek eğlencesi olduğunu belirterek, "Her kış sıcak su havuzlarında yüzerek ısınıyoruz. Aynı zamanda sağlık açısından da büyük fayda sağlıyor ve hem şifa buluyoruz hem de eğleniyoruz" dedi.
Havuzlarda yüzerek kış mevsiminin tadını çıkardıklarını anlatan Adem Özdeş de "Bu su, boş yere akıp gidiyor. Suyun enerjiye dönüştürülmesi ve turizme kazandırılması en büyük isteğimiz. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını istiyoruz" diye konuştu.

Turkey Holiday places Türkiye Tatil Apart Pansiyonlar, Ucuz Tatil, Ucuz Tatil Yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkey Holiday places Türkiye Tatil